Baguette kreeka pähklitega

Published on by Kristi

P2236962.JPG

Sain lõpuks niikaugele, et tegin ise saia, mis tuli mõnusa krõbeda koorikuga. Tahan katsetada õige pea uuesti, sest krõbeda koorikuga saiad on ülekõige. Ma ei teagi kas mul oli algaja õnn või oli mu meetod krõbeduse saamiseks õige.  Inspiratsiooni sain ühest prantsuse blogist link. Õige Baguette kuju saamiseks on jälle omaette meetod. Selle ma leidsin alles hiljem ühest raamatust, siis kui mul enda pätsikesed juba ahjus olid.

 

50 g pärmi

300 ml käesooja vett

500 g nisujahu

50 g täistera nisujahu

120 g purustatud kreekapähkleid

2 sl oliiviõli

 

Lahusta pärm vees. Tambi käterätis pähklid puruks. Sega jahud ja pähklid omavahel. Jahu keskele tee süvend ja hakka vaikselt lisama vett, millesse lahustasid eelnevalt pärmi. Lisa ka oliiviõli ja stku umbes 10 minutit. Pane tainas jahuga ülepuistatud kaussi, kata fooliumiga ja pane sooja kohta kerkima. 20 minuti pärast eemalda foolium ja lase tainas kerkida kahekordseks. Se võtab aega umbes 30 minutit. Kui tainas on kerkinud kahekordseks, võta tainas ja pane jahusele pinnale. Vormi 3 pikemat saia. Küpseta 240 kraadi juures 20-25 minutit. 5 minutit enne lõppu piserda saiu veega ja lase pinnal täielikult kuivada. Seejärel piserda uuesti saiu veega ja lase kuivada. Samal ajal on ahi ikka täisvõimsusel. Krõbeduse säilitamiseks ei tasuks saiu panna kilekotti.

 

Pähkliga sai sobib kokku hea juustuga.

 

P2236967.JPG

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post