Cannelloni`d lillkapsa ja brokoliga

Published on by Kristi

Jamie raamatust leidsin järjekordselt hea retsepti. Kogus oli meie väikese pere (2 täiskasvanut ja üks väikelaps) jaoks liiga suur. Kui on vähe sööjaid mesi siis soovitaksin teha pool retseptis antud kogusest.

 

P3087074.JPG

 

500 g brokoliõisikuid

500 g lillkapsaõisikuid

oliiviõli

7 küüslauguküünt õhukeste viiludena

väike kimp värskeid tüüminailehti

25 g anšooviseid õilis, nõrutatult ja hakitult

1 spl anšooviste õli

500 ml tomatipastat

1 spl punase veini äädikat

250 g 10 % hapukoort

250 g kohvikoort

200 g parmesanivõi muud kõva juustu

cannelloni torukesi (16-18 tk)

väike kimb värsket basiilikut

200 g mozzarella`t

 

Keeda soolaga maitsestatud vees brokolit ja lillkapsast 5-6 minutit. Kui kapsas on pehme, kurna ära ja jäta alles keeduvesi.  Võta järgmiseks suurem kastrul. Aja õli selles kuumaks prae küüslauku paar sekundit, seejärel lisa tüümianilehed, anšoovised, anšooviste õli ja prae veel paar sekundit. Siis lisa brokoli ja lillkapsas ning 4 spl keeduvett. Hauta madalal kuumusel 15-20 minutit. Jamie Oliver soovitab panna potile kaas peale kuid jätta väikene vahe. Lõpus võta kaas täisesti ära, et niiskus saaks aurata välja ja lase haududa veel umbes 5 minutit. Juhul kui on vedelikku ülearu. Siis tambi köögiviljad pudrunuiaga püreeks.

 

Ahjuvormi põhja pane tomatipüree, npt soola ja punase veini äädikas. Sega.

 

Kastmeks võib kasutada ka tavalist bešamellkastet . Jamie soovitas teha kiiret varianti, segades Creme Fraiche`le (kasutasin hapukoore ja kohvikoore segu) pool kogust parmesani, soola ja pipart. Kui on vaja kastet vedelamaks muuta siis lisa köögivilja keeduvett.

 

Jahtunud köögibiljaseguga täida cannellon`id. Kui on tordipitsi siis kasuta seda. Võib panna ka kilekotti ja selle nurk ära lõigata. Mul oli väike lusikas, millega sain ka kiirelt ja tihedalt torud täidetud. Lao torukesed tomatipüree peale. Lao torukestele basiilikulehed ja tõsta lusikaga peale valge kaste. Raputa peale ülejäänud parmesan, tükkideks rebitud mozzarella. Nirista peale veidi oliiviõli ja küpseta 190 kraadises ahjus 30-40 minutit.

 

Serveeri koos värske salatiga.

 

Allikas: raamat "Jamie kodus"

Published on Põhiroad

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post