Kefta`d

Published on by Kristi

P3127121.JPG

Leidsin turult lambahakkliha. Ja väga soodsa hinnaga. Vahelduseks kanale, veisele ja seale on päris põnev lambahakkliha kasutada. Soodne hind oli tingitud arvatavasti sellest rasvakogusest mis küpsemisel eraldus.

 

Kasutasin kefta`de tegemisel külmutatud ja kuivatatud ürte. Soovitan soojalt kasutada ainult värskeid ürte, kui on käepärast. Peaks seda proovima suvel uuestu teha siis kui aiamaalt on midagi võtta.

 

Vaatasin ka natuke kefta´de tegemist netist. Põhimõtteliselt võib seda teha sadat moodi. Nagu enamus retsepte

 

1 kg lambahakkliha

1 tl kuivatatud peterselli

0,5 tl jahvatatud koriandrit

1 tl paprikapulbrit

1 peotäis tükeldatud värskeid mündilehti

2 küünt pressitud küüslauguküünt

soola, pipart

 

Kaste:

2 sl hakitud värskeid mündilehti

2 dl maitsestamata jogurtit

npt soola

 

Sega hakkliha väga korralikult kõikide maitseainetega läbi ja lase tund aega külmkapis seista. Vormi hakklihast väikesed vorstid ja torka siisse bambusvarras. Kui on grill siis tuleks neid grillida 5- 6 minutit. Minul oli tavaline ahi aga kuumuse panin umbes 230 kraadi ja küpsetasin kuskil 15 minutit. Eks peab ise jälgima, et kebabid väga kokku ei kuivaks. Peaks jääma mahlasem ja mitte väga kuivanud.

 

Kastme jaoks sega hakitud münd ja sool maitsestamata jogurtiga ning hoia enne kasutamist külmas.

 

Allikas: Sarah Ainley  "450 retsepti kogu maailmast"

Published on Põhiroad

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post