Mesine lammas

Published on by Kristi

Kui keegi tahab lahti saada lahti nn "kasukamaitsest" siis selle retseptiga on see võimalik. Mulle meeldib siiski ehedam lammas kui seekord välja kukkus. Aga sellegipoolest oli tegemist väga huvitava maitsega.

 

Kasutasin lambakintsu aga põhimõtteliselt sobiks igasugune osa lambast.

 

1 lambakints (ilma kondita umbes 800 g liha)

3 spl mett

väike punt rosmariini

4 küünt küüslauku

1 riivitud sidruni koor

1 dl brändit

pipart, soola

 

Lõika lambalihast umbes 3*3 cm tükid. Marinaadi jaoks sulata mesi potis. Lisa tükeldatud rosmariin, pressitud küüslauk, sidruni riivitud koor, brändi ning soola ja pipar. Keeda tasasel tulel umbes 5 minutit. Siis lisa marinaadi lihatükid ja lase seista 12 tundi. Prae lihatükid kuumal pannil mõlemalt poolt. Seejärel tõsta liha küpsetuspotti ja vala sinna peale ka üle jäänud marinaad. Kata pott fooliumiga ja küpseta 170 kraadises ahjus umbes 45 minutit. Siis võta foolium ära ja küpseta umbes 20 minutit 220 kraadi juures. Tõsta pott ahjust välja ja valmista kaste. Lisa soovitud koguses vett (umbes 300 ml) ja paksenda kastet 2 spl jahuga. Vajadusel lisa veel soola.

 

P3157159.JPG

Published on Põhiroad

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post