Šokolaadi-karamellilõigud

Published on by Kristi

P8175562.JPG

Üks parimaid maiusi, mida ma aegajalt teen. Kook ei vaja küpsetamist aga peab seisma kaua külmas. Minu pildil on kondenspiima topeltkogus. Samuti on pildil olev kook liiga vähe külmas seisnud, sellepärast ka on kondenspiim liiga pehme ja küpsisepõhi pole jõudnud korralikult kõvaks minna. Külmas võiks olla vähemalt 12 tundi.

 

Põhi:

200 g purustatud šokolaadiküpsiseid

100 g sulatatud magedat võid

2 tl kookoshelbeid (võib ka mitte panna)

 

Vahele:

125 g magedat võid

400 ml magusat kondentspiima

90 g (1/3 klaasi) peenikest kristallsuhkrut

3 spl vahtrasiirupit

 

 

Peale:

250 g tumedat sokolaadi

2 tl õli

 

Sega kokku küpsisepuru, sulatatud või ja kookoshelbed. Seejärel pressi segu vormi põhja ja silu pind. Olen kasutanud madalat ahjuplaati kui ka ümmargust vormi. Esimene on kõige parem variant.

 

Sega kokku paksupõhjalises väiksemas kastrulis või, kondenspiim, suhkur ja vahtrasiirup. Tõsta tasasele tulele ja sega umbes 15 minutit vispliga kuni suhkur on sulanud ja segu on ühtlane, paks ja kergelt pruunikas. Kui kipub põhja kõrgema siis pane veel vaiksem tuli. Tõsta tulelt  ja lase veidi jahtuda. Vala segu küpsisest põhjale ja silu pind. Tõsta umbes 30 minutiks külma ehk kuni kiht on kõvastunud.

 

Viimase kihi jaoks sulata tükeldatud šokolaad kausis kuuma veenõu kohal. Kui šokolaad sulanud, sega juurde õli. Laota šokolaad ühtlaselt karamelli peale. Lase seista külamas vähemalt 12 tundi. Lõika kook kandilisteks või kolmnurkseteks tükkideks.

Published on Magustoidud

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post