Šokolaadimuffinid Ricottaga
3 muna
200 g Ricotta maitsestamata kohupiimakreemi
75 g jahu
75 g mandlipuru
75 g rafineerimata roosuhkrut
2 tl vanillisuhkurt
2 tl küpsetuspulbrit
10 cl piima
50 g sokolaadi
2 sl kakaod
50 g jagu šokolaaditükke muffinite sisse panemiseks
Munad vahustada suhkruga. Lisada seejärel Ricotta, jahu segatuna küpsetuspilbriga, mandlipuru, vanillisuhkur, kakao. Segada korralikult. Sobib ka tavaline Ricotta aga siis peaks lisama 2 spl hapukoort või mingit muud koort. Piim kuumutada ja sulatada selles 50 g šokolaadi. Segada ja lisada ülejäänud massile. Pane tainas muffinivormiedesse. Sokolaaditükid, mis pannakse muffinivormi keskele, peaks olema umbes sõrmeotsasuurused. Samas on see maitseasi kui palju šokolaaditükke lisada. Muffinieid saab 12 tk. Küpsetada 20 minutit 180 kraadi juures.
Allikas: link