Suvikõrvitsa-kukeseene pirukas
Pirukas sai kiirelt tehtud ja kogused ei ole enam meeles. Aga ega see polegi väga oluline. Tuleb panna seda, mida parajasti käepärast on ja jägida, et mõni maitse väga ei domineeriks, v.a suvikõrvits või kukeseen ehk põhikomponendid
Põhi:
pärmi-lehttaigen või tavaline lehttaigen
Sisu:
1 suur suvikõrvits
kukeseeni
õli või võid praadimiseks
soola, pipart
1 väike pakk Fetat
1 väike pakk sinihallitusjuustu
umbes 100 g rivitud juustu
2 muna
umbes 250 g hapukoort
mõni tomat kaunistamiseks
Rulli lehttaigen õhemaks ja pane vormi. Suvikõrvits ja kukeseened praadida pannil. Pane segu taignale. Seejärel pane vormi tükeldatud feta ja sinihallitusjuust. Klopi lahti munad, lisa riivitud juust, maitseained ja viimasena sega õrnalt juurde hapukoor. Arvesta sellega, et juustud on piisavalt soolased ehk munasegule tuleks soola lisada mõõdukalt. Vala kõik pirukale. Kõige peale panin tomativiile aga mitte väga tihedalt. Küpseta umbes 200 kraadi juures 30-40 minutit.