Kapsapirukas

Published on by Kristi

 

PA025879.JPG

Põhi:

250 g võid

250 g kohupiima

5,25 dl jahu

0,5 tl soola

1 tl suhkrut

 

Täidis:

200 g juustu

1,5 kg valget peakapsast

4 muna

2 dl hapukoort

1 tl soola

1 tl suhkrut

umbes 300 g sinki või suitsuvorsti

100 g sinihallitusjuustu

 

Põhjaks segada kohupiim, toasose või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks ja panna külma 30 minutiks.

 

Hakitud kapsast hautada väheses vees ligi tund aega. Võib ka vähem aga mulle meeldib hästi pehme kapsas. Maitsesta soola ja suhkruga.  Valmis kapsas nõrutada sõelal kuivemaks.

 

Suur ahjuplaat katta tainaga, millele laotada ühtlaselt kapsas. Puista peale singitükid ja sinihallitusjuust.

 

Kloppida munad, lisada vaikselt segades juurde hapukoor ja riivitud juust. Valada ühtlaselt pirukale.

 

Küpsetada 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

 

Pirukas tuli väga suur ja seda sobiks pakkuda suuremale seltskonnale.

Allikas: Naistelehe Nipiraamat

Published on Soolased pirukad

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post