Kapsapirukas
Põhi:
250 g võid
250 g kohupiima
5,25 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
Täidis:
200 g juustu
1,5 kg valget peakapsast
4 muna
2 dl hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkrut
umbes 300 g sinki või suitsuvorsti
100 g sinihallitusjuustu
Põhjaks segada kohupiim, toasose või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks ja panna külma 30 minutiks.
Hakitud kapsast hautada väheses vees ligi tund aega. Võib ka vähem aga mulle meeldib hästi pehme kapsas. Maitsesta soola ja suhkruga. Valmis kapsas nõrutada sõelal kuivemaks.
Suur ahjuplaat katta tainaga, millele laotada ühtlaselt kapsas. Puista peale singitükid ja sinihallitusjuust.
Kloppida munad, lisada vaikselt segades juurde hapukoor ja riivitud juust. Valada ühtlaselt pirukale.
Küpsetada 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
Pirukas tuli väga suur ja seda sobiks pakkuda suuremale seltskonnale.
Allikas: Naistelehe Nipiraamat