Küüslaugusai
25 g pärmi
100 ml vett
1 sl rafineerimata suhkrut
125 ml piima
150 g täistera nisujahu
350 g nisujahu
1,5 tl soola
1 küüslaugupea
50 g võid
umbes 10 värsket mündilehte
oliiviõli
meresoola
Küüslaugult koorida lahtine valge kest. Küüslaugu võib panna tervelt ahju kuid mina soovitan küüned peast lahti kangutada kuna sisemised küüned ei pruugi läbi küpseda. Küüslauguküüned panna koos kestaga 200 kraadisesse ahju 15 minutiks. Jahtunud küüslaguguküüntest pigistada välja sisu.
Segada kokku leige vesi, pärm, suhkur ning lasta 5 minutit seista. Lisada jaokaupa soojendatud piima, jahu , sool, tükeldatud mündilehed ja röstitud küüslauk. Tainast sõtkuda seni kuni saab elastse ja sileda taigna. Minul läks umbes 3-4 minutit. Jätta tainas tunniks ajaks kerkima.
Panna tainas jahusele tööpinnale ja sõtkuda veel paar minutit. Vormida tainast lame päts ja määrida pind oliiviõliga ja puistata peale meresoola. Küpsetada 200 kraadises ahjus 35-40 minutit.
Allikas: Sepamaa talu köök