Küüslaugusai

Published on by Kristi

PA085909.JPG

 

25 g pärmi

100 ml vett

1 sl rafineerimata suhkrut

125 ml piima

150 g täistera nisujahu

350 g nisujahu

1,5 tl soola

1 küüslaugupea

50 g võid

umbes 10 värsket mündilehte

oliiviõli

meresoola

 

Küüslaugult koorida lahtine valge kest. Küüslaugu võib panna tervelt ahju kuid mina soovitan küüned peast lahti kangutada kuna sisemised küüned ei pruugi läbi küpseda. Küüslauguküüned panna koos kestaga 200 kraadisesse ahju 15 minutiks. Jahtunud küüslaguguküüntest pigistada välja sisu.

 

Segada kokku leige vesi, pärm, suhkur ning lasta 5 minutit seista. Lisada jaokaupa soojendatud piima, jahu , sool, tükeldatud mündilehed ja röstitud küüslauk. Tainast sõtkuda seni kuni saab elastse ja sileda taigna. Minul läks umbes 3-4 minutit.  Jätta tainas tunniks ajaks kerkima.

 

Panna tainas jahusele tööpinnale ja sõtkuda veel paar minutit. Vormida tainast lame päts ja määrida pind oliiviõliga ja puistata peale meresoola. Küpsetada 200 kraadises ahjus 35-40 minutit.

 

Allikas: Sepamaa talu köök

 

PA085913.JPG

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post