Beseekook punasesõstraga

Published on by Kristi

P5024266.JPG

 

Koogiidee sain toidutarest link.

 

Põhi:

175 g võid

275 g jahu

2 sl vanillisuhkrut

4 munakollast


Kate:

250 g külmutatud punaseid sõstraid.

200 g suhkrut

7 munavalget

 

Põhjaks sõtkusin kõik ained kausis taignaks. Suru tainas võitatud vormi põhja ja äärtele. Ääred katsin foolilmiga, et taigna eelküpsetamisel ääred alla ei vajuks. Põhi torka kahvliga auguliseks.Retsepti järgi küpsetasin 180 kraadises ahjus 10 minutit kuni pind hakkab pruunistuma. Võta vorm ahjust ja eemalda hõbepaber.

 

Katteks vahusta munavalged. Vaikselt lisa suhkur ja vahusta kõvaks vahuks. Sega ettevaatlikult juurde sõstrad ja pane segu põhjale. Küpseta 150 kraadises ahjus 45 minutit. Ahjud on kõik erinevad. Tuleb jälgida, millal besee hakkab pruunistuma siis on kook valmis. Pane ahi kinni, tee ahju uks natuke lahti ja lase vaikselt jahtuda vähemalt tund aega.

 

 

  • Põhi tuli üsna niiske (nätske ei taha öelda). Ma ei teagi, kas see pidi nii olema sest maitse oli super ja kokkuvõttes sobis see beseega suurepäraselt. Hoidsin täpselt 10 minutit ahjus ja ei jälginud kas põhi ka vaikselt pruunistub. Seega oleks ehk pidanud ahjus hoidma 20 minutit.
  • Kasutasin külmutatud punaseid sõstraid. Marjad sulatasin üles ja võtsin majapidamispaberiga ära liigse mahla.

P5024278.JPG

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post
K
<br /> Jammiiiiii.... :)))) ma jumaldan bezeed igas asendis, nii niiskelt kui nätskelt :D<br /> <br /> <br />
Reply